вівторок, 11 листопада 2014 р.

Українсько-німецький «День Комети»

Запрошуємо приєднатись до події!!!

У Центрі науки та мистецтва «DIYA» при НЦ «Мала академія наук України» пройде українсько-німецький «День Комети»

 

12 листопада станеться знаменна подія в науковому світі: своєї кульмінації досягне кометна місія європейської космічної агенції Rosetta. Цього дня планується посадка автоматизованого дослідницького модуля Philae на ядро комети Чурюмова – Герасименко. З такої нагоди Національний центр «Мала академія наук України» запрошує всіх охочих стати учасниками науково-пізнавальної акції «День Комети». Захід проходитиме 12 листопада з 9.00 до 19.00 в Центрі науки та мистецтва «DIYA» при Національному центрі «Мала академія наук України» за адресою: проспект Перемоги, 44 (Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка).

В урочистостях, що відбудуться за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні, візьме участь Посол ФРН в Україні, д-р Крістоф ВАЙЛЬ.

У програмі – пізнавальні лекції провідних фахівців аерокосмічної галузі України та Німеччини, аерокосмічна вікторина, перегляд відеоматеріалів про місію Rosetta, телеміст з університетами різних міст України.
Кульмінаційним моментом свята стане посадка модуля на комету. Гості зможуть побачити пряму телетрансляцію з центру керування польотом і почути коментарі конструкторів модуля – фахівців німецького аерокосмічного центру DLR.
З програмою заходу можна ознайомитися тут.

Довідка: Комета Чурюмова – Герасименко – короткоперіодична комета з періодом обертання 6,6 року. Вона контролюється силою тяжіння планети Юпітер. Ця комета була відкрита в 1969 р. українським дослідником Климом Івановичем Чурюмовим, який на той час працював у Києві. Десять років тому було відправлено космічний апарат Rosetta, який влітку 2014 р. зміг з нею зблизитися і вийти на її орбіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар